dinsdag 7 april 2009

". . . . De begraafplaats van mijn vrienden"

Expeditie met bijverschijnselen
De Duitse regionale televisiezender WDR (Westdeutscher Rundfunk) presenteert op dinsdag 7 april volgens de programmagidsen, maar in werkelijkheid als eerste programma-onderdeel van de daarop volgende dag, woensdag 8 april — tussen middernacht en 01:15 uur— een Duitse documentaire uit 2007, die is gerealiseerd door Victor Grandits en Jessica Krauß over een expeditie naar het zogenoemde "dak van de wereld": Mount Everest — Der Friedhof meiner Freunde. De film zal worden uitgezonden met stereofonisch geluid, op het beeldformaat 16:9.
De titel maakt duidelijk dat tijdens expedities niet altijd alles Friede, Freude, Eierkuchen is geweest, maar dat daar eveneens mensen zijn omgekomen en in sommige gevallen letterlijk in de Mount Everest zijn gebleven.
Wie meer informatie over de inhoud van deze bijna vijf kwartier durende film wil weten, kan deze vinden op het betreffende onderdeel van de website van de WDR. Dat vereist wel enig zoeken, want het intikken van de titel van de documentaire leidt tot niets anders dan heel veel info, waarvan echter in het geheel niets te maken heeft met de film in kwestie.

Geen opmerkingen: