dinsdag 25 maart 2008

Klimaatverandering op aarde — dinsdag op België 2

Destructie door de mens
Op dinsdag 25 maart presenteert de Nederlandstalige Belgische zender Canvas het eerste deel van een tweedelige documentaire die David Attenborough heeft gemaakt over de relatief razendsnelle veranderingen van het klimaat op ons ondermaanse.
Reeds drie decennia geleden meldde Attenborough dat de mens een nooit verwachte, tot dan toe niet vertoonde invloed op het klimaat op aarde uitoefende. Zo verbazingwekkend is dat nu ook weer niet, want juist in de tweede helft van de twintigste eeuw zijn er in ijltempo mensen bijgekomen, die de aarde bevolken en vervuilen, maar als gevolg van die bevolkingstoename komt er steeds meer industrie die een nog vele malen grotere vervuiler is. Kortom, de meest destructieve aller aardbewoners is de mens.
In het eerste deel dat Canvas tussen 22:20 uur en 23:10 uur uitzendt richt Sir David zich op zowel de oorzaken, alsook de gevolgen van klimaatbeïnvloeding en houdt hij enkele scenario's onder de loep die eventueel kunnen dienen om de ingrijpende veranderingen enigszins binnen de perken te houden.

Geen opmerkingen: