dinsdag 26 oktober 2010

Een miljoen katten in de metropool Londen

De helft zwerfkatten
In de stad Londen bevinden zich, zo is gebleken, een miljoen katten. Dat is slechts een fractie van het aantal mensen dat deze metropool herbergt. Toch bestaat er een conglomeraat aan problemen dat wordt veroorzaakt doordat de helft van die dieren geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en maar wat zwerven.

Ooit meldde een man die de situatie kende dat het de schuld van, juist de goedwillende, mensen is dat dit probleem aanhoudt, aangezien men probeert die dieren in leven te houden door ze te ondersteunen met voedsel, hetgeen betekent dat ze het fysiek wel weer redden, ook als dat niet direct of indirect als gevolg heeft dat ze een huis hebben


Twee broers en drie zussen uit één nest: augustus 1992, op de dag dat het vijftal drie
maanden oud was en weliswaar in een kuiltje in een tuin was geboren, maar zelf 

heeft gekozen voor intrek in de daarbij behorende woning. 
Vlnr: Lena, Micha, Panda en Snoet; vooraan liggend: Sasja.
't Is een beetje vergelijkbaar met wat een voormalige Nederlandse politicus over de hongerende kinderen van Afrika te melden had: die ontwikkelingshulp zou het probleem alleen maar groter maken en derhalve ware het beter als er juist minder mensen en kinderen zouden worden ondersteund en 'gered'.
In de documentaire Wonderland: Mad cats and English women — die door BBC Two-tv wordt uitgezonden op woensdag 27 oktober, tussen 22:00 uur en 23:00 uur onze tijd — worden twee vrouwen gevolgd in hun doen en laten dat ertoe moet bijdragen dat deze dieren (kunnen) worden gered.

Geen opmerkingen: