dinsdag 28 september 2010

Secret Iraq in twee afleveringen op BBC Two

De Britse televisiezender BBC Two presenteert in twee afleveringen de documentaire Secret Iraq uit, handelend over die staat op het grondgebied van vroegere Mesopotamië, het land tussen Eufraat en Tigris: het huidige Irak zoals het dat land na de val van de voormalige president Saddam Hoessein (1937-2006) is vergaan. Het is van de staats-criminele regen die het Monster Saddam en de nog weerzinwekkendere zonen van die extreme rasploert over de bevolking hebben uitgestort terechtgekomen in het net zo walgelijke of wellicht nog abjectere conglomeraat van druppen waarvoor de energie-maffia van het toenmalige Witte Huis verantwoordelijk is, onder leiding van de man met al even weinig beschaving als zijn doelwit: George W. Bush, de voorganger van de huidige Amerikaanse president. Saddam Hoessein werd ter dood gebracht, die enge G.W. Bush leeft gewoon verder. 
Dat is een niet onaanzienlijk deel van de balans die kan worden opgemaakt na de invasie van de extreem barbaarse Yanks en de onnoemelijke vernielingen die ze er, letterlijk en psychisch, onder de bevolking hebben aangericht.
Het eerste deel van de BBC 2-documentaire draagt de titel Insurgency en wordt vertoond op woensdag 29 september, tussen 22:00 uur en 23:00 uur onze tijd. Het tweede deel komt exact een week later beschikbaar voor het huiskamerbeeldscherm: op woensdag 6 oktober, eveneens tussen 10 uur en 11 uur 's avonds.
____________
Afbeeldingen 

1. Onderdrukker Saddam Hoessein.
2. Glunderende agressor en oorlogsmisdadiger van de ergst denkbare orde: George W. Bush.

Geen opmerkingen: