vrijdag 1 mei 2009

China's Verboden Stad — beide delen achtereen

Eerste deel
De Duits-Franse cultuurzender Arte presenteert op zaterdag 2 mei 's avonds tussen 21:00 uur en 21:50 uur het eerste deel — Das Vermächtnis des Despoten — van een tweedelige documentaire over China's Verboden Stad. Deze centraal in China's hoofdstad Beijing
gelegen, afgebakende stad vormt niet alleen een tamelijk omvangrijke relikwie uit de vijf eeuwen omvattende periode van de grote keizers van de Ming-dynastie en die van de Qing-dynastie vanaf 1422 — die daar met hun respectieve wederhelften hun macht over dat onmetelijke land hebben uitgeoefend —, maar deze is tegelijkertijd een geweldige toeristenattractie die de machthebbers zich ook niet graag zouden laten ontgaan.

Oorspronkelijk voor ZDF
Christian Twente maakte in 2007 deze documentaire — waarvan het eerste deel 52 minuten duurt — voor het tweede publieke Duitse televisienet, die deze in juli 2008 heeft uitgezonden.
Dat eerste deel wordt herhaald op zondag 3 mei 's middags vanaf 14:00 uur en dan nog eens op vrijdag 8 mei, vanaf 15:05 uur.

Tweede deel
Direct in aansluiting op het eerste deel van deze documentaire wordt de tweede aflevering — met als titel Die Herrschaft der Kokubine — uitgezonden, tussen 21:50 uur en 22:45 uur.
Over het tweede deel hebben we reeds op deze site Tempel der Documentaires reeds een artikel gepubliceerd, dat u direct kunt raadplegen door hier te klikken. Deze aflevering wordt eveneens tweemaal door Arte-televisie herhaald en zal dan in beide gevallen ook weer op de eerste aflevering aansluiten: op zondag 3 mei om 14:55 uur en op vrijdag 8 mei om 16:00 uur.
____________
Afbeeldingen
1. Panorama van de Verboden Stad.
2. Pracht en praal binnen de Verboden Stad.

Geen opmerkingen: