zondag 27 juli 2008

Keizerin Chi Chi en Verboden Stad van China — Terra X-dodumentaire zondag 27 juli via ZDF


In de reeks Archeologische documentaires die in het programma Terra X van het tweede Duitse televisienet ZDF worden uitgezonden, steeds op zondagavond tussen 19:30 uur en 20:15 uur, is hedenavond de beurt aan de film Chinas Verbotene Stadt—Die Macht der schönen Konkubine.
Deze documentaire sluit direct aan op die van verleden zondag in dezelfde reeks, eveneens over de Verboden Stad, maar toen met de ondertitel Schiksalsplan des Kaisers.
In deze aflvering wordt ingegaan op het verval dat het Chinese keizerrijk ten deel viel ten tijde van Keizerin Chi Chi, en zelfs een dieptepunt in de ontwikkelingen betekende. Toen Chi Chi weduwe werd bleef ze haar macht toch uitoefenen. In 1850, toen er een nieuwe keizer werd uitgeroepen, moest er ook een bruid voor hem worden gezocht. Zestig meisjes uit de familie van de keizer kregen de opdracht zich naar de Verboden Stad te begeven. Daar zou de moeder van dekeizer bepalen wie zijn rechtmatige echtgenote zou worden en welke van de meisjes waardig genoeg werden geacht de rol van concubine te vervullen.
Meer informatie is te vinden op de website van het bewuste ZDF-programma.
___________
Foto: Keizerin Chi Chi.

Geen opmerkingen: