dinsdag 8 juli 2008

Het geheime leven van de manisch depressieve mens — BBC-documentaire van Stephen Fry

Eerste van twee delen
Dinsdag 8 juli zendt het tweede Nederlandstalige Belgische televisienet Canvas, tussen 22:10 uur en 23:05 uur, het eerste deel uit van een tweedelige documentaire over de zogeheten bipolaire oftewel manisch depressieve geestelijke defecttoestand.


De veelzijdige Engelse acteur en komiek, schrijver en presentator Stephen Fry (geboren 1957) heeft deze documentaire voor de BBC gerealiseerd en toont daarin de enorme scala aan uitingen, die verband (kunnen) houden met deze ternederdrukkende gevoelswereld. Daartoe praat hij met diverse mensen die er zelf aan lijden, alsmede anderen in hun omgeving die ermee worden geconfronteerd, en hij laat niet na zijn hoogst persoonlijke 'lijdensweg' met cyclothymia — een mildere vorm van manische depressiviteit — in de overwegingen te betrekken.
We komen tal van beroemdheden tegen in Fry's 'own country' en elders, zoals in de Verenigde Staten waar Stepehn Fry spreekt met onder meer Star Wars-actrice Carrie Fischer en de alom befaamde acteur Richard Dreyfuss. In zijn eigen land praat hij erover met de veelzijdige actrice, comedienne, en zoveel meer, Jo Brand en met haar collega-comedian Tony Slattery.
Meer over de eerder al door de BBC uitgezonden documentaire is te vinden op de site van deze Engelse zendgemachtigde.
_________
Foto: Stephen Fry (BBC).

Geen opmerkingen: