woensdag 4 mei 2011

Arte ─ De geboorte van een natie: Kazachstan

Arte-televisie presenteert in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 mei, tussen 00:45 uur en 01:50 uur een documentaire over de republiek Kazachstan, een land dat grotendeels bestaat uit steppe, maar een hoofdstad, Astana, heeft met een hypermodern centrum.

Het centrum van Astana, de hoofdstad van de Republiek Kazachstan.

Sedert 1991 is dit land onafhankelijk en is Nursultan Nasarbajev staatshoofd. Die man staat open voor vernieuwingen en ideeën ten gunste van veranderingen ten faveure van de staat, en dus positief ten opzichte van de mensen in dat land. Daarmee stimuleert hij de ontwikkeling van het kapitalisme, hetgeen in het centrum van de hoofdstad overduidelijk is aan de architectuur.

Deze Franse documentaire uit 2008, van Christian Barani en Guillaume Reynard, is een bijdrage van Arte France en draagt de Duitse titel Kasachstan, Geburt einer Nation. In tegenstelling tot veel andere documentaires in deze categorie, herhaalt Arte-tv deze over Kazachstan vooralsnog niet, maar het zal ons evenmin verbazen als deze over enige tijd toch de beeldbuis opnieuw haalt onder auspiciën van Arte.

Geen opmerkingen: