maandag 15 november 2010

Thema-avond Arte-tv over Franse telecom-hervorming en de slachtoffers daarvan

In 1992 heeft de Europese Unie besloten een liberalisering van de telecom-markt te realisere in Europa. Dat heeft verstrekkende gevolgen gehad welke op dinsdag 16 november in twee achtereenvolgend uit te zenden documentaires worden uiteengezet. Dit in het kader van de thema-avond van Arte-televisie Telekom: Eine Reform und ihre Opfer. Tussen 21:50 uur en 23:40 kan men van de inhoud van deze beide films kennisnemen.
De eerste van de beide documentaires, Drama bei France Telekom, is te zien tssen 21:50 uur en 22:45 uur. Deze handelt over het telecommunicatiebedrijf France Telecom en het grote drama dat men er het gigantische aantal van 22.000 banen heeft geschrapt.
Direct in aansluiting daarop volgt de tweede documentaire, eveneens over het bedrijf France Teecom, in de periode 2008 tot 2010, toen de zaak werd gedwongen te herstructureren als gevolg van de gewijzigde voorschriften van de Europese Unie. In de film wordt een vergelijking getrokken met de ontwikkelingen die binnen gelijksoortige bedrijven in Spanje en de Bondsrepubliek hebben plaatsgegrepen.

Geen opmerkingen: