vrijdag 5 december 2008

Goudkoorts in de diepzee — Arte-documentaire

Ontginning in de zeebodem
Vrijdag 5 december, tussen 20:15 uur en 21:00 uur 's avonds, presenteert de Frans-Duitse cultuurzender Arte een documentaire onder de titel Goldrausch in der Tiefsee. De film behandelt de moeizaam verlopende zoektochte naar een enorm scala aan verschillende schatten die zich onder de oppervlakte van de zeebodem bevinden, maar dat zoeken kan helaas niet zonder dat er eventuele schadelijke gevolgen voor mens, dier en milieu optreden.
Met steeds 'zwaarder geschut' wordt er roofbouw gepleegd op alle plekken waar bodemschatten eventueel te voorschijn zouden kunnen komen. Men weet echter in eerste instantie niet eens of dergelijke ondernemingen door succes worden bekroond, maar gegeven de steeds geringer wordende, inmiddels klassieke bodemschatten worden steeds meer pogingen ondernomen om één en ander toch maar te ontginnen.

Herhaligen
Het betreft hier een productie met een duur van 43 minuten, die Sarah Zieruhl dit jaar voor de regionale zender Westdeutscher Rundfunk heeft gerealiseerd.
De film zal door Arte nog tweemaal worden herhaald: op vrijdag 12 december op het middaguur: 12:00 uur en vijf dagen later, op woensdag 17 december, 's ochtends om 10:40 uur.

Geen opmerkingen: