zondag 24 april 2011

De verborgen wereld van het Vaticaan

Direct na de historische kijk, die ons in afleveringen wordt geboden op ontstaan en ontwikkeling van het christendom, en waarvan op zondag 24 april, tussen 20:00 uur en 21:00 uur onze tijd een nieuw perspectief biedt op dat aloude probleem, volgt op dezelfde zender, BBC Four, een documentaire over de verborgen wereld van het Vaticaan. In die film wordt de kijkers een blik gegund achter de schermen van de ─ tevens voor journalisten, kritische katholieken en nog zoveel anderen ─ intrigerende wereld van het pauselijk paleis in Vaticaanstad binnen de stadgrenzen  van Rome.


Gebouw van de Bestuursdienst van het Vaticaan, gelegen achter
de Sint Pieter-Basiliek in de weelderige Vatricaanse tuinen
.


In de documentaire Vatican ─ The hidden world komen personeelsleden van dat dubieuze ─ en in menig opzicht zeer kwalijke, want niet zelden mensen verachtende ─ instituut aan het woord.
Wellicht dat er ook een openhartig gesprek volgt met één der leden van de Zwitserse garde, die vertelt over de selectieprocedure en welke 'zijdelingse' elementen daar een rol spelen, die op basis van zeer persoonlijke voorkeuren van bepaalde priesters van doorslaggevende invloed zijn ten opzichte van de jongemannen die zich kandidaat stellen voor een plek in dat elite-korps.
Geïnteresseerden moesten deze documentaire maar niet aan zich voorbij laten gaan. Deze wordt op zondag 24 april uitgezonden door BBC Four-television, tussen 21:00 uur en 22:00 uur onze tijd.

Geen opmerkingen: