donderdag 8 januari 2009

Arte toont onderzoek naar dinosaurus-sporen

Veel info-programma's
De Duits-Franse cultuurzender Arte barst weer bijna uit zijn voegen door de vele documentaires over natuur en milieu, over wetenschap en andere belangrijke thema's. Zo wordt er op donderdag 8 januari een nieuwe aflevering uitgezonden van reeds lopende series over het Wilde Afrika en een uit de docusoap over een vulkanoloog die met zijn team in tien delen verschillende vulkanen op de aardkloot bezoekt.


Integenstelling tot hetgeen in sommige omroepgidsen wordt vermeld, kunt u niet tussen beide bovengenoemde films in wordt de documentaire getiteld Die Dino-Fundgrube zien, maar voorafgaande aan de docusoap: tussen 18:15 uur en 19:00 uur. Daarin wordt uit de doeken gedaan hoe wetenschappelijk onderzoek wordt verricht naar sporen van dinosaurussen in Grand Staircase Escalante National Monument in de Amerikaanse staat Utah.
Het betreft een Duitse film met een lengte van 43 minuten, in 2008 gereliseerd door Kerstin Woldt. De rolprent wordt uitgezonden op het formaat 16:9 en is voorzien van stereofonische geluidsweergave. In de gegevens op de sites van Arte wordt gemeld dat het om een éénmalige uitzending gaat.

Geen opmerkingen: